3 vistas filejas, Taco mērces mild un hot, 2 iepakojumi tortillas, 6 tomāti, krējums, tomātu mērce, majonēze, rīvēts parmazāns, krievijas siers, Rundāles marinētie gurķi
Vistas gabaliņus apcep. Pievieno majonēzi, krējumu, tako mērces. Turpina cept. Pievieno sagrieztus tomātus un gurķus, sāli un piparus. Liek uz tortiļām, aizloka un pārkaisa ar sarīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī.
1 lielā tāfelīte tumšās šokolādes, 1 lielā tāfelīte piena šokolādes, 4 olas, 180 gr brūnais cukurs, 125 gr sviests , 100 gr milti, 10 gr cepamais pulveris, Banānu šokolādes saldējums
Izkausē šokolādi un sviestu. Masu pievieno sakultām olām ar cukuru, kurām pievienoti milti, cepamais pulveris. Iemaisa saulauztus šokolādes gabaliņus. Lej pannā. Cep 20 min cepeškrāsnī pie 175 °C.
3 porcijas laša filejas, 1 brokoļa galva, 1 saldās kukurūzas bundža, 1 citrons, citronpipari, sāls, sviests, svaigie salāti
Uz folijas liek laša gabalu, pārslaka ar citronu sulu un uzliek citrona šķēlītes. Pārkaisa ar pipariem un sāli. Foliju aizloka un liek pannā, kur ielej ūdeni. Cep 15 min cepeškrāsnī 190 °C. Gatavam pārliek sviesta gabaliņu. Pasniedz ar vārītiem brokoļiem, kukurūzu, un salātiem, kuri sajaukti ar eļļu, pievienojot sāli un cukuru.
4-5 olas 4,5 gab, mazās atsaldētās garneles, tomāts , dilles, piens
Sakultām olām pievieno pienu un kokosriekstu pienu . Iegūto masu lej uz sakarsētas pannas cepties kokosriekstu sviestā. Pievieno tomātu un garneles. Pasniedzot pārkaisa ar dillēm.
Banāns, zemenes, mango, kokosriekstu piens, piens vai jogurts
Mango, zemenes, pienu, kokosriekstu pienu un banānu salbendē. Var pievienot kaņepju proteīnu un medu. Pasniedzot var pievienot ledus gabaliņu.
Vai jūs zinājāt, ka “Ezerkauliņu” vārītie kartupelīši ir gatavi lietošanai uzreiz? Sagatavojām gardas maizītes. Sastāvdaļas: rupjmaize, krēmsiers, garneles, dilles, kociņi. Gatavs!
12 svaigas vai žāvētas vīģes, 200 g mīkstais kazas siers, sauja valrieksti, 50 ml medus, sauja lobītu pistāciju
Vīģes ar piepilda ar kazas sieru. Liek sakarsētā čepeškrāsnī. Gatavas pārslaka ar medu, uzber pistāciju gabaliņus.
12 ķirštomātiņi, Kalimata olīves, Sāls, pipari, 2 lieli avokado, Lielogu dzērvenes, 12 paipalas oliņas, 4 vistu olas, Svaigas piparmētru lapiņas, Svaigs baziliks, Salāti, Pesto, 4 sķēles graudu maizes , 1 tējkarote olīveļa, Kokosriekstu eļļa, Maltas kaņepes
Ar apaļu formu izveido maizes šķēlē caurumu. Maizes sķēles liek uz sakarsētas pannas un viducī iepilda olu. Cep kamēr ola gatava.
Sajauc salātus, tomātus, avokādo. Pievieno eļļu, pesto, dzērvenes, olīves, zaļumus, maltas kaņepes un vārītas paipalas oliņas.
Bagete, Ezerkauliņu vārītas bietes, balzamiko, kazas siers, valrieksts tīrīts, svaigs baziliks.
Prosecco, Minerālūdens, Ledus,
Skuju ūdenim: 120 gr jaunie egļu skuju dzinumi, 1 l ūdens,
Sīrupam: 100 gr cukurs, 100 gr ūdens
Skuju ūdenim sablanderē blenderī 1 min skujas ar ūdeni un izkāš caur sietu. Sīrupam katliņā uzvāra ūdeni un izkausē cukuru, tad atdzesē. Skuju ūdeni sajauc ar sīrupu 1:1.
Glāzē lej 30 ml skuju sīrupu, 100 ml proseko, 5 gab ledu.
Pasniedz nekavējoties!
240 gr (16 gab) baltie vai zaļie sparģeļi, 8 vistu olas, Eļļa, Baltais balzamiko etiķis, Sinepes Dijon, Trifeļu eļļa, Brioša maize vai toster maize, spināti
Sparģeļus nomizo, noskalo un noblanšē verdošā ūdenī 1 min. Līdz vel kraukšķīgi
Pannā pielej ūdeni līdz gandrīz malām un uzvāra, lēnām olas bez čaulas laiž ūdenī vārīties 3 min. Izņem un ieliek siltā ūdenī līdz pasniegšanai.
Mērcei bļodā iesit 2 olas un 1 dzeltenumu. Pievieno 1ēdk ūdeni. Saputo. Pievieno 1 tējk. Sinepes. Putojot lēnām lej klāt eļļu, lai veidojas emulsija un sabiezē. Pievieno 3 ēdk balto balzamiko etiķi un 1ēdk trifeļu eļļu. Mērcei jābūt tādai, lai turas uz pirksta.
Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja un pasniedz nekavējoties
300 gr rabarberu, 100 ml cukura sīrups, 1 gab anīsa zvaigzne
4 gab Smilšu mīklas cepumi, 100 gr ogas, 8 zaķskābenes vai citi zaļumi
Bezē: Lavandas ziedi, 4 olas, 300 gr cukurs, 1 citrons
Olas baltumus putotājā nedaudz viegli saputo, tad pieber šķipsnu cukura
Cukuru liek mazā katliņā un pielej mazliet ūdeni, tā lai paliek mitrs. Vāra sīrupu līdz 120 grādiem. Tad putojot olas baltumu, pielej lēnām klāt sīrupu. Ieber šķipšnu lavandas un citron sulu. Lēnām putojot, ļauj masai atdzist. Pilda konditorejas maisā
Rabarberus nomizo un sagrieš stieņos ap 3 cm. Liek katliņā ar mazliet ūdeni un anīsu. Pavāra 5 min tad pārlej sīrupu. Vāra līdz mazliet mīksti, bet vel kraukšķ.
Kad rabarberi atdzisuši visas sastāvdaļas kārto uz izvēlētā šķīvja. Bezē apsvilina.
2 l kefīrs, 1 burciņa marinētas bietes, 1 gurķis, 4 olas, Redīsi, Garneles , Dilles un loki
Sāls, Pipari, Sinepes, Tabasco, Mārrutki, Citronskābe
Sajauc bietes ar kefīru. Pievieno pēc garšas sinepes, mārrutkus, piparus. Samaisa. Pievieno redīsus, garneles, sagrieztas vārītas olas, sagrieztus gurķus un zaļumus.
Čia sēklas, Auzu piens, 3 banāni, Agaves sīrups vai brūnais cukurs, Saujiņa mandeles, Rabarberu ievārījums
Banānus sablendē iegūstot viendabīgu masu. Pievieno auzu pienu, brūno cukuru vai agaves sīrupu un čia sēklas. Biezākai konsistencei var pievienot sasmalcinātas mandeles. Pasniedz ar rabarberu ievārījumu. Dekorē ar mandelēm un svaigām ogām.
Karameļu saldējums, Karameļu mērce, Sviesta plānie cepumi, Mellenes, zemenes, avenes, Rozā šokolāde, 1 glāze Zacapa Ruma
Veido saldējuma bumbiņas, kuras pārkaisa ar sadrupinātiem cepumiem. Pievieno veselus cepumus un pārlej ar karameļu mērci. Rotā ar ogām un šokolādes gabaliņiem. Pasniedz ar glāzi Zacapa Rumu.
1 paka zaļo zirņu, 2 sīpoli sagriezti nelielos gabaliņos, sāls, pipari, olīveļļa, 2 glāzes buljona, piparmētra, estragons, ķiploku pulveris, zaļumi, kokospiens dekoram.
Katliņā olīveļļā apcep sasmalcinātu sīpolu. Pievieno buljonu, sagrieztu bumbieri, ķiploku sāli, piparus, estragonu, piparmētru. Sasautē. Visu sablendē.
Pasniedzot pārlej kokosriekstu pienu, pievieno grauzdiņus un piparmētru lapiņas.
125 gr Brie siers, 2 gatavi bumbieri, 5 ēd.k. bazilika pesto, 50 gr cietais siers
Maizi sagriež iegarenās šķēlēs. Pārsmērē ar pesto un pa virrsu izkārto bumbiera un siera gabaliņus. Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī.
Uzber uz pannas kartupeļu daiviņas (var iegādāties pārtikas veikalos), aplej mazliet ar eļļu, garšvielām un cep cepeškrāsnī, kamēr gatavs.
Mērcēi: skābais krējums, ķiploki (izspiesti spiedē), sāls, dilles.
Labu apetīti!
10 olas, Majonēze, Krējums, Loki, Sāls, Ciabata
Sakāpā cieti novārītas olas. Pievieno majonēzi un krējumu, nedaudz sāls. Masu liek uz grauzdētām maizītēm un dekorē ar lociņiem
Sievas favorīt gurmeklis
4 vidēji avokado, Bekons, Feta siers, Svaiga piparmētra, Diedzētie asni, Sāls, Pipari, Koriandrs, Čilli, Laims, Ciabata
No avokado mīkstuma iegūst viendabīgu masu. Pievieno sāli, piparus, koriandu un laima sulu.
Uz apgrauzdētas maizes liek avokado masu, cepeškrāsnī apceptas bekona šķēlītes, uzber fetas sieru un čilli. Dekorē ar dīgstiem.
"Ezerkauliņu" vārītie kartupelīši, Eļļa,
Ezerkauliņu" skābētie kāposti, Sk.krējums
Kartupelīšus apcep uz pannas, kāpostus samaisa ar krējumu. Gatavs 10 minutēs!
2 avokado, 3-4 lauku gurķīši, 1 šalotes sīpoli, 200-300 gr tunča fiejas, Eļļa, Laims, Citronpipari, Sāls, Baltmaize, Sviests
Avokado mīkstumu sagriež mazos gabaliņos. Pievieno sagrieztu tunci, gurķus, šalotes sīpolus, laima sulu, sāli, piparus. Visu sajauc viendabīgā masa. Pasniedz ar grauzdētām maizītēm.
4 olas, 2 pac 9% biezpiena, Vaniļcukurs, Cepampulveris, Sāls, Cukurs, Milti
Biezpienu sajauc ar olām. Pievieno miltus, sāli, cukuru, cepampulveri. Sajauc viendabīgā masa. Cep uz sakrsētas cepešpannas.
Tomāti, krēmsiers, loki
Paipalu olas, Biezpiens 9%, Krējums 20%, Redīsi, Baklažāns, Zaļumi - lociņi, baziliks, dilles utt.
Sviests, 1/4 arbūzs, Salātu mix.
Svaigiem salātiem – salātus saplēš ar rokām, pārlej ar eļļu, pievieno mocarellu, sagrieztu arbūzu un pārlej ar pesto mērci.
Biezpienam pievieno sagrieztus redīsus, zaļumus, sāli un krējumu. Visu sajauc.
Baklažānu sagriež plānās škēlēs, liek uz sakarsētas pannas. Paipalu olas cep uz baklažāna šķēlēm. Apcep no abām pusēm.
Čia sēklas, 2 veidu kokosriekstu piens - Coconut milk light un Coconut original, Mango, Zemenes, Krūmmellenes.
Čia sēklas pārlej ar kokosriekstu pienu attiecībā 1 pret 7. Samaisa. Uz 3 minūtēm ieliek ledusskapī. Apmaisa un liek atpakaļ ledusskapī. Kad sēklas uzbriedušas, pasniedz ar sagrieztiem augļiem.