Tortiļas ar vistu (Nauris Brikmanis)


3 vistas filejas, Taco mērces mild un hot, 2 iepakojumi tortillas, 6 tomāti, krējums, tomātu mērce, majonēze, rīvēts parmazāns, krievijas siers, Rundāles marinētie gurķi

Vistas gabaliņus apcep. Pievieno majonēzi, krējumu, tako mērces. Turpina cept. Pievieno sagrieztus tomātus un gurķus, sāli un piparus. Liek uz tortiļām, aizloka un pārkaisa ar sarīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī.


Braunijs ar saldējumu (Nauris Brikmanis)

 

1 lielā tāfelīte tumšās šokolādes, 1 lielā tāfelīte piena šokolādes, 4 olas, 180 gr brūnais cukurs, 125 gr sviests , 100 gr milti, 10 gr cepamais pulveris, Banānu šokolādes saldējums

Izkausē šokolādi un sviestu. Masu pievieno sakultām olām ar cukuru, kurām pievienoti milti, cepamais pulveris. Iemaisa saulauztus šokolādes gabaliņus. Lej pannā. Cep 20 min cepeškrāsnī pie 175 °C.

 

Lasis ar zaļumiem (Ieva Florence)

3 porcijas laša filejas, 1 brokoļa galva, 1 saldās kukurūzas bundža, 1 citrons, citronpipari, sāls, sviests, svaigie salāti 

Uz folijas liek laša gabalu, pārslaka ar citronu sulu un uzliek citrona šķēlītes. Pārkaisa ar pipariem un sāli. Foliju aizloka un liek pannā, kur  ielej ūdeni. Cep 15 min  cepeškrāsnī 190 °C. Gatavam pārliek sviesta gabaliņu. Pasniedz ar vārītiem brokoļiem, kukurūzu, un salātiem, kuri sajaukti ar eļļu, pievienojot sāli un cukuru.



Omlete ar garnelēm (Jana Duļevska)

4-5 olas 4,5 gab, mazās atsaldētās garneles, tomāts , dilles, piens

Sakultām olām pievieno pienu un kokosriekstu pienu . Iegūto masu lej uz sakarsētas pannas cepties kokosriekstu sviestā. Pievieno tomātu un garneles. Pasniedzot pārkaisa ar dillēm.



Smūtijs (Jana Duļevska) 

Banāns, zemenes, mango, kokosriekstu piens, piens vai jogurts

Mango,  zemenes, pienu, kokosriekstu pienu un banānu salbendē.  Var pievienot kaņepju proteīnu un medu. Pasniedzot var pievienot ledus gabaliņu. 



Brokastu maizītes 

Vai jūs zinājāt, ka “Ezerkauliņu” vārītie kartupelīši ir gatavi lietošanai uzreiz? Sagatavojām gardas maizītes. Sastāvdaļas: rupjmaize, krēmsiers, garneles, dilles, kociņi. Gatavs!


Vīģu ligzdiņas medus mērcē (Latvian Voices)

12 svaigas vai žāvētas vīģes, 200 g mīkstais kazas siers, sauja valrieksti, 50 ml medus, sauja lobītu pistāciju 

Vīģes ar piepilda ar kazas sieru. Liek sakarsētā čepeškrāsnī. Gatavas pārslaka ar medu, uzber pistāciju gabaliņus.



Salāti “Sauli gaidot” (Latvian Voices)

12 ķirštomātiņi, Kalimata olīves, Sāls, pipari, 2 lieli avokado, Lielogu dzērvenes, 12 paipalas oliņas, 4 vistu olas, Svaigas piparmētru lapiņas, Svaigs baziliks, Salāti, Pesto, 4  sķēles graudu maizes , 1 tējkarote olīveļa, Kokosriekstu eļļa, Maltas kaņepes  

Ar apaļu formu izveido maizes šķēlē caurumu. Maizes sķēles liek uz sakarsētas pannas un viducī iepilda olu. Cep kamēr ola gatava.

Sajauc salātus, tomātus, avokādo. Pievieno eļļu, pesto, dzērvenes, olīves, zaļumus, maltas kaņepes  un vārītas paipalas oliņas.



UZKODAS: Biešu maizītes 

Bagete, Ezerkauliņu vārītas bietes, balzamiko, kazas siers, valrieksts tīrīts, svaigs baziliks.



Skuju piešprice (Māris Jansons)

Prosecco, Minerālūdens, Ledus,  

Skuju ūdenim: 120 gr jaunie egļu skuju dzinumi, 1 l ūdens, 

Sīrupam: 100 gr cukurs, 100 gr ūdens

Skuju ūdenim sablanderē blenderī 1 min skujas ar ūdeni un  izkāš caur sietu. Sīrupam katliņā uzvāra ūdeni un  izkausē cukuru, tad atdzesē. Skuju ūdeni sajauc ar sīrupu 1:1.

Glāzē lej 30 ml skuju sīrupu, 100 ml proseko, 5 gab ledu.

Pasniedz nekavējoties!



Sparģeļi ar olu mundierī un trifeļu  mērci (Māris Jansons)

240 gr (16 gab) baltie vai zaļie sparģeļi, 8 vistu olas, Eļļa, Baltais balzamiko etiķis, Sinepes Dijon, Trifeļu eļļa, Brioša maize vai toster maize, spināti 

Sparģeļus nomizo, noskalo un noblanšē verdošā ūdenī 1 min. Līdz vel kraukšķīgi

Pannā pielej ūdeni līdz gandrīz malām un uzvāra, lēnām olas bez čaulas laiž ūdenī vārīties 3 min. Izņem un ieliek siltā ūdenī līdz pasniegšanai.

 Mērcei bļodā iesit 2 olas un 1 dzeltenumu.  Pievieno 1ēdk ūdeni. Saputo. Pievieno 1 tējk. Sinepes. Putojot lēnām lej klāt eļļu, lai veidojas emulsija un sabiezē.  Pievieno 3 ēdk balto balzamiko etiķi un 1ēdk trifeļu eļļu. Mērcei jābūt tādai, lai turas uz pirksta.

 Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja un pasniedz nekavējoties

 


Rabarberi ar lavandas bizeju un cepumu drupačām (Māris Jansons)

 300 gr rabarberu, 100 ml cukura sīrups, 1 gab anīsa zvaigzne

4 gab Smilšu mīklas cepumi, 100 gr ogas, 8 zaķskābenes vai citi zaļumi

Bezē: Lavandas ziedi, 4 olas, 300 gr cukurs, 1 citrons

Olas baltumus putotājā nedaudz viegli saputo, tad pieber šķipsnu cukura

Cukuru liek mazā katliņā un pielej mazliet ūdeni, tā lai paliek mitrs. Vāra sīrupu līdz 120 grādiem. Tad putojot olas baltumu, pielej lēnām klāt sīrupu. Ieber šķipšnu lavandas un citron sulu. Lēnām putojot, ļauj masai atdzist. Pilda konditorejas maisā

Rabarberus nomizo un sagrieš stieņos ap 3 cm. Liek katliņā ar mazliet ūdeni un anīsu. Pavāra 5 min tad pārlej sīrupu. Vāra līdz mazliet mīksti, bet vel kraukšķ.

Kad rabarberi atdzisuši visas sastāvdaļas kārto uz izvēlētā šķīvja. Bezē apsvilina.




 





Rums debesīs (Ieva Florence)

Karameļu saldējums, Karameļu mērce, Sviesta plānie cepumi, Mellenes, zemenes, avenes, Rozā šokolāde, 1 glāze Zacapa Ruma  

Veido saldējuma bumbiņas, kuras pārkaisa ar sadrupinātiem cepumiem. Pievieno veselus cepumus un pārlej ar karameļu mērci. Rotā ar ogām un šokolādes gabaliņiem. Pasniedz ar glāzi Zacapa Rumu.



Zirņu zupa (Kristians Kareļins)

1 paka zaļo zirņu, 2 sīpoli sagriezti nelielos gabaliņos, sāls, pipari, olīveļļa, 2 glāzes buljona, piparmētra, estragons, ķiploku pulveris, zaļumi, kokospiens dekoram. 

Katliņā olīveļļā apcep sasmalcinātu sīpolu. Pievieno buljonu, sagrieztu bumbieri, ķiploku sāli, piparus, estragonu, piparmētru. Sasautē. Visu sablendē.

Pasniedzot pārlej kokosriekstu pienu,  pievieno grauzdiņus un piparmētru lapiņas.





Ciabatas maizītes ar sieru (Kristians Kareļins)

125 gr Brie siers, 2 gatavi bumbieri, 5 ēd.k. bazilika pesto, 50 gr cietais siers

 Maizi sagriež iegarenās šķēlēs. Pārsmērē ar pesto un pa virrsu izkārto bumbiera un siera gabaliņus. Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī.



"Ezerkauliņu" kartupeļu daivņas ceptas, pasniegtas ar krējuma-ķiploku-diļļu mērci

Uzber uz pannas kartupeļu daiviņas (var iegādāties pārtikas veikalos), aplej mazliet ar eļļu, garšvielām un cep cepeškrāsnī, kamēr gatavs.

Mērcēi: skābais krējums, ķiploki (izspiesti spiedē), sāls, dilles.

Labu apetīti!



Vīra bērnības smeķis (Renārs Zeltiņš)

10 olas, Majonēze, Krējums, Loki, Sāls, Ciabata

 Sakāpā cieti novārītas olas. Pievieno majonēzi un krējumu, nedaudz sāls. Masu liek uz grauzdētām maizītēm un dekorē ar lociņiem



Sievas favorīt gurmeklis

4 vidēji avokado, Bekons, Feta siers, Svaiga piparmētra, Diedzētie asni, Sāls, Pipari, Koriandrs, Čilli, Laims, Ciabata

 No avokado mīkstuma iegūst viendabīgu masu. Pievieno sāli, piparus, koriandu un laima sulu.

Uz apgrauzdētas maizes liek avokado masu, cepeškrāsnī apceptas bekona šķēlītes, uzber fetas sieru un čilli. Dekorē ar dīgstiem.



Pusdienas steidzīgajiem!

"Ezerkauliņu" vārītie kartupelīši, Eļļa,

Ezerkauliņu" skābētie kāposti, Sk.krējums

Kartupelīšus apcep uz pannas, kāpostus samaisa ar krējumu. Gatavs 10 minutēs!



Tunča (tartars) salāti (Aurēlija Annužīte-Lauciņa)

2 avokado,  3-4 lauku gurķīši, 1 šalotes sīpoli, 200-300 gr tunča fiejas, Eļļa,  Laims,  Citronpipari, Sāls, Baltmaize, Sviests

Avokado mīkstumu sagriež mazos gabaliņos. Pievieno sagrieztu tunci, gurķus,  šalotes sīpolus, laima sulu, sāli, piparus. Visu sajauc viendabīgā masa. Pasniedz ar grauzdētām maizītēm.



Biezpiena pankūkas (Aurēlija Annužite-Lauciņa)

4 olas, 2 pac 9%  biezpiena, Vaniļcukurs, Cepampulveris, Sāls, Cukurs, Milti 

Biezpienu sajauc ar olām. Pievieno miltus, sāli, cukuru, cepampulveri. Sajauc viendabīgā masa. Cep uz sakrsētas cepešpannas.

 


Ēdamziedi (Gundega Skudriņa)

 Tomāti, krēmsiers, loki







Veidots ar Mozello - labo mājas lapu ģeneratoru.

 .